deco-right

Varför originalfilter?

Använd alltid Systemairs originalfilter för bästa ventilation, livslängd, inomhusklimat och luft hemma. När du köper ditt luftfilter av oss på Systemair HOME får du dessutom hjälp och svar hela vägen till friska luften. Det finns många viktiga anledningar till att alltid köpa originalfilter och inte kopior. Här kan du läsa om de viktigaste.
Överlägsen kvalitet

Våra originalfilter är designade av oss själva, för våra system och aggregat. Varje filter är certifierat och har genomgått noggranna kvalitetstester för att säkerställa rätt nivå av filtrering och rätt inomhusklimat. Våra luftfilter testas i våra aggregat och i vårt eget laboratorium. Vi testar att filtret fungerar bra under hela sin livslängd och inte bara när det är nytt, samt att filtret har ett luftmotstånd som passar ventilationsaggregatet. Vi kan därför garantera både kvalitet och att luftfiltret fungerar optimalt i aggregatet.

För hälsan

Med rätt originalfilter som byts regelbundet skyddar du dig mot skadliga partiklar och föroreningar, damm, pollen, avgaser och rök som annars riskerar ta sig in med utomhusluften. Filtrerad och frisk luft inomhus bidrar i sin tur till att minska och motverka besvär av sjukdomar, astma, allergier och annan hälsopåverkan orsakad av miljögifter. Bra ventilation och filtrering bidrar också till att minska risken för smittspridning av många sjukdomar, som COVID-19. Kopior ger ofta sämre filtrering och luft inomhus och skyddar i regel inte lika bra som våra originalfilter om du har ett aggregat från Systemair.

Ekonomiskt smart

Våra originalfilter håller längre och fungerar bättre än kopior. Om du använder kopior måste du byta dubbelt så ofta för att få en tillräckligt effektiv filtrering och tillräckligt med frisk luft inomhus. Kopior kan också ha högre luftmotstånd och täppa igen snabbare. När detta händer förbrukar fläktarna mer el. Sammanfattningsvis riskerar kopior fler jobb, mindre luft och högre kostnader. Original filter är helt enkelt en investering och inte en kostnad.

Vi ska hjälpa dig

På Systemair HOME är det lättare att hitta, köpa och byta ut ditt filter. När du köper original filter direkt från oss är vi med dig hela vägen. Du hittar enkelt rätt filter för ditt system och din enhet. Vi hjälper dig med svar och råd och du kan kontakta oss när som helst (länk till sidan 9). Vi hjälper dig också med instruktioner så att filterbytet blir enklare. Du kan också registrera dig som kund och prenumerera på en (länk till sidan 7). Då påminner vi dig när det är dags att byta filter. Vi känner våra filter och ventilationsaggregat bäst.

Prenumerera smart och enkelt

Prenumerera hos oss! Det blir enklare för dig vare sig du är villaägare eller medlem i en bostadsrättförening och är ansvarig för fastighetens ventilation. Som prenumerant håller vi koll på när du senast bytt filter samt vilket filter som behövs för ventilationssystemet. När det är dags att byta filter skickas en påminnelse till dig. Därefter beställer du filtret på systemairhome. Filtren kan även skickas hem till dig utan att du behöver göra någonting. Enkelt och smart.